Представяне на платформа iskrata.bg пред софийски читалища

Posted on Posted in новини

На 21 октомври в къщата на Столична община на ул. „Париж“ 1, бе организирана среща за представяне на платформата, в която участваха представители на софийските читалища.

Събитието бе част от проект „София ХІ – идеи, иновации, инициативи“, изпълняван от Фондацията за градско изкуство, съфинансиран по Програма „Европа“ 2016 на Столична община, в който Народно читалище „Иван Вазов – 2014“ участва.

Присъстващите на срещата бяха запознати с възможностите, които предоставя платформата, нейната функционалност и цел – да бъде своеобразна иновация в читалищната дейност в България.

iskrataПредставянето бе направено от Орлин Денков – председател на Народно читалище „Иван Вазов – 2014“ и главен редактор на iskrata.bg В срещата взеха участие и част от екипа на платформата.

14721545_10211115569630033_1703286005690280722_n

На снимката: Орлин Денков (главен редактор), Александра Миланова (редактор) и Бистра Маркова (редактор)

Платформата е изградена с пълната функционалност на съвременните социални мрежи и дава възможност за създаване на профили на отделните читалища, публикуване на новини, обяви за събития, снимки и видео материали, представящи цялостната дейност на читалищата.

Реализирането на инициативата стана възможно благодарение на дарителската подкрепа на „Сладоледена фабрика“ ООД, гр. Велико Търново.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone